
Comença el curs
La primera reunió del grup serà el proper dijous 14 d’octubre, a les 18h al CP El Castell d’Almoines.
Us esperem.
III jornades. Els certificats
Ja estan a punt els certificats de les III Jornades. Podeu passar a recollir-los a partir del dijous 23 de setembre, a les 16 h.
Podeu passar a recollir-los per la seu del Centre Internacional de Gandia, al C/ Fundació Vicent Ferrer.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració
Nota de premsa de les III Jornades d”™Educació Infantil a Gandia
Més de 200 professionals de l’educació de l’etapa de 0 a 6 anys s’han reunit a Gandia per a debatre sobre el nou paradigma de l’educació.
Les III Jornades d’Educació Infantil organitzades per la Universitat de Valencia i el MRP Escola d’Estiu Marina ““Safor, es van realitzar aquest cap de setmana (17 I 18 de setembre) a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.
La inauguració de les jornades va anar a càrrec de Maria Josep Garcia, presidenta de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) en nom de l’Escola d’Estiu Marina-Safor, Joan de l’Alcaraz, en nom del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de Valencia, i Liduvina Gil, en representació de l’Ajuntament de Gandia.
Al llarg de dos dies, les i els mestres d’educació infantil han treballat sobre el nou paradigma educatiu, a partir d’experiències de vida realitzades en les escoles de la Marina, la Safor i de la Vall d’Albaida. En total 8 experiències es van mostrar: sobre les emocions, l’art, la gestió de conflictes, la psicomotricitat relacional, les tradicions… un gran ventall d’activitats treballades a partir d’una nova mirada. Les jornades les van iniciar els coordinadors del grup de treball d’educació Infantil “Xucurruc” Vicent Gràcia, que va explicar l’origen i gènesi de la jornada, a continuació Liliana Carbó, va introduir el plantejament filosòfic i pedagògic de la jornada basat en el nou paradigma de l’educació del segle XXI i la pedagogia sistèmica. A continuació i fins el dissabte de mati, es van mostrar i debatre diferents experiències de les escoles sobre:  les emocions (CP Doctor Esplugues de Montaverner), els experiments (E.I. Mixinetes d’Almoines), l’art (CP Elias Tormo d’Albaida), la mort i la vida (CP. El Castell d’Almoines), la gestió de conflictes (C.P. V. Desemparats d’Oliva) la psicomotricitat relacional (CP. Manuel Bru de Benissa i el CP Sant Vicent de Teulada), les tradicions (E.I. Joan de Montcada de Beniarjó) i l’hort escolar (C.P. Verge dels Desemparats d’Oliva).
A les jornades també es va presentar el projecte d’escoles infantils, a més de tots els projectes educatius que té l’Ajuntament de Gandia.
A la conferència de cloenda el professor Julio Rogero, va reafirmar que el coneixement es una representació del món en el que cadascú te la seua pròpia realitat. El procés d’aprenentatge es genera en el procés de viure i per este motiu l’escola ha d’ensenyar per a la vida, l’escola es la vida mateixa. Va explicar també es trobava molt satisfet d’estar en estes jornades on havia vist la quantitat d’èxperiències d’aprenentatge que es treballen al centre de forma conscient. Per últim va remarcar la importància de cuidar-se els docents, de cuidar l’entorn, de cuidar l’escola, en definitiva de tenir cura de la societat.
Les Jornades també van tenir una nota d’humor en el narrador d’històries d’adults, Jordi Amenós.
En els parlament de cloenda realitzats per la Vicerectora d’Estudis de la Universitat de Valencia, Mª Vicenta Mestre, per la regidora d’Educació de Gandia, Liduvia Gil i per la presidenta de l’IEVA, es va afirmar el lema d’aquestes terceres Jornades: L’Educació és el compromís que ens il.lusiona.
Aquestes jornades sobre l’Educació Infantil, es van encetar en el 2005 a Teulada, van continuar en Oliva en el 2007 i enguany ha sigut Gandia la seua seu. Els seus coordinadors han sigut els grups de mestres de l’etapa 0-3 anys, Bolquers de la Safor, i de 3-6 anys, Putxinel.li de la Marina i Xucurruc de la Safor-Vall d’Albaida tots ells grups de treball de l’Escola d’Estiu Marina-Safor. En la organització, a més, ha participat la Universitat de València a través del Centre Internacional de Gandia. En elles han col.laborat a més: l’ajuntament de Gandia i el de Benissa, les Mancomunitats de la Safor i de la Vall d’Albaida, així com les entitats culturals l’Insitut d’Estudis de la Vall d’Albaida i el CEIC Alfons el Vell de Gandia, que han aportat a les jornades diferents publicacions.
Un gran èxit de jornades
Aquesta imatge (que es fa ben gran si cliqueu damunt) és la de tots les ponennts que han presentat les seves experiències. Conforme anem aterrant del núvol en el que ara estem (gràcies a totes les persones que ho han fet possible) anirem explicant alguna cosa.
Enhorabona a totes i a tots. La vostra participació ha estat fonamental per tal que aquestes III jornades foren l’èxit que han sigut. Un altre cop, Gràcies.
III Jornades: Matricula
Atenció, s’ha ampliat el termini de matricula fins el mateix divendres.
Les persones que no hajau tigut encara la oportunitat de matricular-vos, ho podeu fer a la web del Centre Internacional de Gandia (www.uv.es/cig).
Us esperem el divendres a la jornada. Hi haurà molts regals i sorpreses.
III Jornades: matricula
Podeu accedir directament al formulari de matrícula des d’ací, o navegant, a la web del Centre Internacional de Gandia, a la dreta veureu una entrada III Jornades d’Educació Infantil. Cliqueu damunt i empleneu el formulari de registre.
Us esperem.