xucurruc

V jornades d’Educació Infantil CONSTRUINT PONTS

Publicat en General per admin el 29 gener 2016

Les primeres a Teulada, el febrer de 2005, amb el lema “Els reptes de l’educació per al segle XXI, la necessitat de canvi”; les segones, a Oliva, el maig de 2007, “Sempre aprenent des dels sentiments”; les terceres a Gandia, al setembre de 2010, “L’educació , el compromís que ens il·lusiona”; les quartes a Benissa, foren el 2013 amb el lema “Sóc mestre/a en cos i ànima” i les V Jornades d’Educació Infantil: Construint Ponts (Benissa, abril/maig 2016)

 

Aquestes són les V jornades d’educació infantil que organitzem des del MRP Escola d’Estiu Marina Safor, i no cal dir que ja són un esdeveniment ben consolidat arreu de les nostres comarques.

En aquesta edició hem fet el salt i les jornades amplien el seu calendari, amb activitats al llarg d’un mes, i amplien els seus horitzons amb la vessant internacional i la possibilitat de seguir-les on-line a través d’internet.

Però el més interessant és la temàtica: construint ponts.

Fins ara les jornades havien esdevingut una mostra de les millors aportacions de persones de reconegut prestigi dins el món de l’educació. En aquestes, obrim debat.

D’una banda, Satish Kumar (director del programa del Schumacher College i editor de la revista Resurgence), ens donarà el seu punt de vista sobre diferents tòpics educatius des de les tradicions educatives. Li farà la rèplica a l’altra banda, la neuroeducadora Anna Forès (ací està el seu bloc) , amb la visió de les darreres aportacions de la ciència.

I enmig, nosaltres, construint ponts.

Amb el que cada ponent aporte, cercarem quines pràctiques educatives són les més adequades, respectuoses amb les tradicions i d’acord amb la ciència. En aquest treball ens ajudaran amics de la Universitat de Mòdena i dels Serveis Educatius de Prato (ciutats italianes amb qui tenim contactes).

També ens han ajudat els amics de l’Associació el Rebollit que ens han organitzat una exposició col·lectiva amb el mateix tema.

Per arrodonir aquestes jornades internacionals, la presidenta de l’Associació F. Tonucci, Mar Romera ens farà la presentació de les mateixes, i tindrem una taula rodona amb bloguers i una xerrada en la que mostrarem experiències internacionals.

Tot un luxe.

Us esperem al Centre d’Art Taller d’Ivars de Benissa.

Comments Off on V jornades d’Educació Infantil CONSTRUINT PONTS

Els comentaris estan tancats.